Roy Luca ontvangt servies gemaakt door Abrona web

Servies aangeboden aan Wethouder Luca door het Abrona Keramiekatelier.

Medewerkers van gemeentehuis Zeist kunnen gebruik maken van een prachtig servies, gemaakt door het Abrona Keramiekatelier. Het speciaal voor de gemeente Zeist gemaakte servies werd  door de makers overhandigd aan wethouder Roy Luca. De schilderijen van de Abrona tentoonstelling Hollandse Meesters vormen de basis voor het ontwerp.

Soep, een salade of een gebakje smaakt nog beter wanneer het gereserveerd wordt op mooi servies. Een nieuw servies voor de medewerkers was dan ook een grote wens bij de vernieuwing van het gemeentehuis. Medewerkers van de facilitaire afdeling benaderden Abrona met de opdracht een uniek servies te maken, met een artistiek tintje.

Zij hadden al goede ervaringen met de producten van het Abrona Keramiekatelier. In 2011 maakte de Keramiekgroep speciale keramiek bakken voor de suikerzakjes, melk en zoetjes. De bakken, voorzien van vrolijke en kleurrijke afbeeldingen, vielen in de smaak. Voor het servies was de keuze dus snel gemaakt, de mensen van het Abrona Keramiekatelier in Huis ter Heide kregen deze bijzondere opdracht.

Het servies bestaat uit verschillende onderdelen waaronder kopjes, schotels, borden, gebaksbordjes, fruitschaaltjes en soepkommen. Voorzien van prachtige afbeeldingen van schilderijen uit de Abrona tentoonstelling Hollandse Meesters. Medewerkers eten straks in de kantine hun broodje van een Rembrandt en drinken een beker melk onder toeziend oog van het Melkmeisje van Vermeer.

De medewerkers van het Keramiek Atelier in Huis ter Heide hebben elk onderdeel van het servies bedrukt met een afbeelding van de Hollandse Meesters via zogenoemde transfers. Een arbeidsintensieve klus die precisie vereist. De makers zijn erg tevreden: “Wij zijn heel trots dat ze bij de gemeente straks van ons servies eten.”