CBS Ichthus Zeist heeft buurtspeelplein

Zeist – De leden van de leerlingenraad van CBS Ichthus aan De Genestetlaan hebben de klus afgemaakt waarmee hun voorgangers in het vorige schooljaar zijn begonnen. Zij openen het buurtspeelplein, samen met wethouder Luca.

Daniela uit groep 6a, Frederique uit 6b, Sara uit 7a , Marit uit 7b, Vanessa uit 7c, Dikra uit 8a en Merel uit 8b vormen de leerlingenraad van Ichthus. Zij hebben wethouder Luca gevraagd om hun schoolplein te openen. De wethouder zei meteen ‘ja’. Donderdagmiddag was het zo ver.
Dat zouden wij ook wel willen!
De leden van de leerlingenraad konden Luca haarfijn uitleggen hoe het plein tot stand is gekomen. De vorige leerlingenraad had gehoord over het buurtspeelplein bij basisschool De Hoeksteen aan de Jagerlaan. Zo’n plein, dat zou ook wel wat voor hun school zijn. De schoolleiding was enthousiast, net als de gemeente en de buurt zag het ook zitten. En dus konden ze aan de bak.

Geld verdienen

De leerlingen verkochten kaarten in de buurt en organiseerden allerlei sponsoracties. Kinderopvang Kiekeboe droeg een steentje bij, net als de Rabobank en de Van Tellingen-Pul Stichting. En toen kon het plein op de schop. En kwamen een voetbal- en een hockeyveld en speeltoestellen voor bovenbouwleerlingen.

Oud-wethouder Delvaux-Nijenhuis

Voor de opening waren behalve de wethouder ook buren van de school uitgenodigd. Een van hen is oud-wethouder Delvaux-Nijenhuis. Zij vertelde dat ze enorm geniet van deze buur. ‘‘Ik heb er nooit last van en vind het gezellig’’, zei ze, nadat ze een babbeltje met wethouder Luca had gemaakt.

Schoon, heel en veilig

Wethouder Luca sprak de hoop uit dat deze leerlingen in hun rol als ambassadeur zullen helpen om het plein schoon, heel en veilig te houden. En daarna knalde hij de bal in de doel.

Door: Nieuwsbode Zeist – redactie