Seyst nu Roy Luca 3944

​Wethouder Roy Luca van Zeist laat belanghebbenden samen ​met buurgemeente Woudenberg niet in de kou staan

ZEIST – Sinds zondag 11 december 2016 verzorgt Syntus het openbaar vervoer in onder andere de gemeenten Zeist en Woudenberg. Buslijn 81 tussen Zeist en Woudenberg rijdt vanaf dat moment niet meer. Zorgorganisatie Reinaerde en de gemeenten Zeist en Woudenberg vinden het belangrijk dat reizigers van en naar dagcentrum De Heygraeff, die geen eigen vervoer tot hun beschikking hebben, toch gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Daarom start per 12 december 2016 een proef met de belbus van MeanderOmnium, die gedurende een jaar voor drie euro per rit reizigers van en naar De Heygraeff brengt. Dit vervoer vindt plaats op afspraak en is dus geen taxivervoer of lijndienst.

“Ik ben erg blij met dit alternatief. Op deze manier kan ik mijn broer, die op De Heygraeff woont, blijven bezoeken”, aldus Donny van den Dolder, familielid van een bewoner van De Heygraeff.
De belbus van MeanderOmnium rijdt voornamelijk binnen de gemeente Zeist. Vanaf 12 december kan de belbus dus ook gebruikt worden voor vervoer vanaf halte de Poort in Woudenberg naar De Heygraeff. Daarnaast is vervoer mogelijk tussen iedere locatie in Zeist en De Heygraeff. Meer informatie over de belbus is te vinden op http://www.meanderomnium.nl/vervoer-uit-en-thuis.

Evalueren pilot
Na een jaar evalueren de betrokken partijen de pilot en vervolgens wordt een besluit over een mogelijk vervolg van de inzet van de belbus genomen.