renovatie van de Weteringlaan

Startsein renovatie van de Weteringlaan

Verkeerswethouder Roy Luca van de gemeente Zeist, gaf op maandagochtend 30 oktober jl. het startsein van de renovatie van de Weteringlaan en daarbij behorende verkeersaanpassingen. Ook de fietspaden worden vernieuwd. Deze laan is een belangrijke wijkontsluiting in Zeist-West. De eerste vierkante meters van de oude asfaltverharding werden door hem persoonlijk, met behulp van deze freesmachine verwijderd. En ik moet eerlijk zeggen, dat ging hem perfect af, alsof hij nooit anders had gedaan. Hieruit blijkt duidelijk dat Roy Luca is uitgegroeid tot een ‘all round bestuurder’. Het renovatieplan is in zeer nauw overleg met de verschillende bewonersorganisaties opgesteld. En daar zijn deze organisaties en ook de bewoners dik tevreden over. Overigens zou je Roy Luca op dit moment ook de wethouder van  ‘wegopbrekingen én verkeersomleidingen’ kunnen noemen. Maar dat bedoel ik in positieve zin. Ik kan mij niet herinneren, dat er in de afgelopen decennia zoveel wegen tegelijkertijd worden aangepakt en verbeterd. Dat lijkt mij een goede zaak voor de verkeersveiligheid en dát mag – na gespuide kritiek van de afgelopen tijd – ook wel eens gezegd worden