Wethouder Luca bij Slimme Bandenpomp PI161282
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bandenpomp op zonne-energie in Zeist

De eerste slimme bandenpomp in Zeist staat op het parkeerterrein naast Slot Zeist. In Nederland rijdt 63% van de auto’s met onderspanning wat resulteert in extra CO2 uitstoot, brandstofverbruik, bandenslijtage en een langere remweg. De Bandenpomp is de oplossing voor dit hardnekkige probleem. Op 16 november om 14.00 uur geeft Wethouder Roy Luca de aftrap door de banden van de elektrische gemeenteauto te controleren.

De Bandenpomp is door ‘Band op Spanning’ in eigen beheer bedacht, ontwikkeld en gerealiseerd als oplossing voor dit probleem. De Bandenpomp is gemaakt van duurzaam materiaal en werkt geheel op zonne-energie. De gemeente Zeist gaat voor vijf jaar met het bedrijf Band op Spanning een samenwerking aan.

Hoe werkt de bandenpomp?

De slimme Bandenpomp is gratis te gebruiken en laat direct zien hoeveel euro je bespaart. Op kenteken kan de juiste bandenspanning worden opgevraagd. Het touchscreendisplay helpt met juist instellen van de spanning, geeft tijdens gebruik weer wat er gebeurt en toont na afloop direct de besparingen in euro’s, liters brandstof en verminderde uitstoot. De Bandenpomp is gemaakt van duurzame materialen en werkt op zonne-energie. De Bandenpomp is door iedereen eenvoudig te gebruiken voor auto`s, scooters en aanhangers. Dit stimuleert dat automobilisten zelf (vaker) de spanning te controleren.

Waar staat de bandenpomp?

De Bandenpomp is te vinden op een van de middeneilandjes in het parkeerterrein aan de Zinzendorflaan (naast het Slot). Hier kunnen de banden opgepompt worden zonder dat daarmee een parkeerplek bezet wordt gehouden. Deze locatie is gekozen omdat hier veel inwoners uit Zeist en uit de directe omgeving gebruik van maken en deze goed bereikbaar is.