speelplaats gandhilaan

Speelplekken aantrekkelijker gemaakt

Attractieve speelplekken dragen bij aan de leefbaarheid van een buurt en ook aan de gezondheid omdat kinderen meer buiten spelen. De afgelopen maanden is een aantal speelplekken in Zeist aangepakt.

De gemeente Zeist ambieert, waar dat kan en wenselijk is, een kindvriendelijke woonomgeving. Dat betekent dat speelplekken veilig, aantrekkelijk, uitdagend, toegankelijk en vooral leuk moeten zijn. Ieder jaar vindt een inspectie plaats van de speeltoestellen. Zo wordt steeds bepaald welke toestellen aan vervanging toe zijn of welke speelplekken opnieuw ingericht worden.

De afgelopen tijd is de gemeente met 7 speelplekken aan de slag gegaan. Het gaat om de volgende locaties: speelplek Gandhilaan-Dalweg, Crosestein 4610, Dr. A Kuyperlaan, Kohnstammplein, Arnoldus Stramroodlaan, Brugakker 3621 en Johan C. Meijerlaan. Bij de meeste opknapbeurten zijn inwoners van de buurt betrokken, met hun inspraak zijn de speelplekken aangepast.