nee 4e aanvliegroute schiphol

Stop, een vierde aanvliegroute!?

Seyst.Nu is tegen een vierde aanvliegroute, Zeker met de hoeveelheid stikstof uitstoot van de vliegtuigen en alle overlast.​

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wil een vierde aanvliegroute voor passagiers- en vrachttoestellen over Gelderland en Utrecht richting Schiphol aanleggen. Het idee is dat de vluchten zich concentreren op een nog te bepalen denkbeeldig punt in de lucht op zo’n 70 km afstand van Schiphol. Op dat punt vliegen ze op ca. 2100-2300 meter hoogte en vanaf daar wordt daling verder ingezet. Bewoners op en naast de route zullen flink last krijgen van deze extra vliegtuigen; er komen veel vliegtuigen te vliegen en laag. Aan ieder naderingspunt is een ovaalvormig wachtgebied verbonden. Hier zal rondjes worden gevlogen als Schiphol te druk is of als er problemen zijn.

Stop,
Per dag 120 vliegtuigen extra!? En met de groeiambitie van Schiphol veel meer!?
Laag vliegend verkeer!?
Elke 7-8 minuten een vliegtuig!?
Nacht- en vrachtvluchten!?
Rondjes vliegen in een wachtgebied!?
Invloed van geluid en ultrafijnstof op de gezondheid!?
Negatieve gevolgen voor de natuur en de recreatiesector in het gebied!?

In 2023 wordt de aanvliegroute ontworpen. Er gaat nog beperkte participatie in deelprojecten plaatsvinden. Wanneer de route bekend is en ook wanneer de vliegtuigen laag gaan vliegen is onduidelijk. Ook onduidelijk is waar het stijgende verkeer gaat vliegen. Ook hier wil men gaan werken met vaste routes.

Voor het hele artikel en meer informatie lees verder bij de bron op: https://www.stop4deroute.nl/