flessenhals op de schop
Het zicht op de Oude Kerk wordt ook beter na de werkzaamheden aan het kruispunt Utrechtseweg en de Montaubanstraat. De bomen in de middenberm verdwijnen.

Flessenhals op de schop

Meer ruimte voor fietsers, meer groen, een opstelstrook voor auto’s minder en een betere doorstroming van het kruispunt Montaubanstraat-Utrechtseweg. Dat wordt in maart en april geregeld, terwijl het verkeer gewoon door kan rijden.

ZEIST – Het is een complexe operatie, die Ballast-Nedam vanaf 7 maart uit gaat voeren. Want het hele kruis-punt gaat op de schop, zon-der dat het verkeer op deze bottleneck van Zeist stil komt te staan. De aannemer haalt eerste de groene middenstrook weg, zodat er een extra rijbaan bij komt. Nu kun je ‘je lunch opeten’ bij het wachten op groen licht, zoals een medewerker van de gemeente het op de informatieavond over de plannen uitdrukt. Dat verandert, want de uitrit vanaf

het politiebureau verdwijnt. De verkeerslichten worden bovendien afgestemd op de rest van de Utrechtseweg. Straks staat er minder ver-keer stil voor de Oude Kerk. Aan beide kanten worden de fietspaden tweerichtings-verkeer, zodat oversteken makkelijker en sneller kan. De dubbele opstelstrook voor auto’s richting Drieber-gen verdwijnt – tot opluch-ting van enkele buurtbewo-ners, want even snel en hard
optrekken om nog voor ander verkeer in te voegen is er straks niet meer bij. Er komt meer ruimte voor groen op het kruispunt. De bomen in de middenberm verdwijnen, waardoor er beter zicht op de Oude Kerk komt. Het kruispunt gaat 1 week-end dicht om liet te asfalteren. Het werk duurt iets meer dan 2 maanden. Wet-houder Luca (verkeer) vindt het een “forse verbetering”.